Przetwory

Wyśmienite i przygotowane do spożycia.

Nasza idea

Celem firmy jest promocja zapomnianych smaków natury oraz propagowanie idei wykorzystywania dziko rosnących darów łąk, pól i lasów w tradycyjnej kuchni.

właściwości naszych produktów

Przetwory owocowe i syropy produkowane są według tradycyjnych domowych receptur.

Wyroby mają właściwości prozdrowotne, są idealnym, naturalnym suplementem przy m.in. przeziębieniach, grypie oraz dla wzmocnienia odporności.

Nie używamy sztucznych konserwantów oraz barwników.

Agrest w syropie

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

żurawina z gruszką

→  Sprawdź działanie prozdrowotne

Czereśnia pikantna

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

Jabłko rajskie

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

Mirabelka korzenna

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

Mirabelka słodko kwaśna

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

mus z czeremchy

→  Sprawdź działanie prozdrowotne

mus z jagody czarnej

→  Sprawdź działanie prozdrowotne

ŻURAWINA WYTRAWNA

→  Sprawdź działanie prozdrowotne

pigwowiec do herbaty

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

przecier z malin

→  Sprawdź działanie prozdrowotne

przecier z owocu bzu czarnego

→  Sprawdź działanie prozdrowotne

przecier z rokitnika

→  Sprawdź działanie prozdrowotne

syrop z kwiatu bzu czarnego

→  Sprawdź działanie prozdrowotne

syrop z kwiatu mniszka lekarskiego

→  Sprawdź działanie prozdrowotne

wiśnia pikantna

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

GRUSZKA Z CHILI

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

gruszka polna korzenna

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

Kurka marynowana

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

maślak zwyczajny marynowany

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

borowik szlachetny marynowany

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

opieńka miodowa marynowana

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

PODGRZYBEK BRUNATNY MARYNOWANY

→  Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu

Wykorzystanie przetworów

Żurawina z Gruszką i Żurawina Wytrwana będą idealne w połączeniu z serami każdego typu, rybą, drobiem czy mięsem. Można ich użyć jako barwnika spożywczego lub jako dodatek do herbaty.

    Syrop z Mniszka Lekarskiego i Kwiatu Czarnego Bzu mogą służyć do aromatyzowania likierów, lemoniady, jogurtów, deserów i lodów. Można je wykorzystać do potraw mącznych i wypieków, nie tylko do ciast, ale też do chleba. Doskonale sprawdzą się jako napoje w połączeniu z wodą. Można też stosować je do produkcji nalewek.

      Wiśnia Pikantna, Czereśnia Pikantna i Agrest w Syropie będą świetnie komponowały z różnego typu kremami, ciastami, lodami oraz deserami czekoladowymi. Oprócz tego można je podawać jako przystawkę lub z deską serów czy wędlin. Będą pasowały jako dodatek do pasztetów, zarówno mięsnych jak i wege oraz tatara z ryb wędzonych. Nadają się również jako dodatek do sosów i nadziewanych pieczeni z drobiu. Czereśnia wspaniale łączy się z dziczyzną, od pieczeni z dzika zaczynając, na pasztetach kończąc.

        Owoce w zalewie słodko-kwaśnej to idealna przystawka oraz dodatek do czerniny, sosów mięsnych i nadziewania pieczeni, można je podawać z deskami serów czy wędlin.

          Przeciery owocowe można wykorzystywać do produkcji sorbetów, lodów, potraw mącznych i wypieków. Doskonale zastępują syropy, a są o wiele zdrowsze za względu na niską zawartość cukru. Służą do aromatyzowania napojów, likierów jogurtów, owsianek i deserów.

            Marynowane grzyby będąc wspaniałą ozdobą potraw, są jednocześnie tradycyjną zakąską, przystawką do grilla, dodatkiem do każdego rodzaju tatara, pasztetu, desek wędlin czy serów oraz do dipów.