Przetwory
Wyśmienite i przygotowane do spożycia.
Nasza idea
Celem firmy jest promocja zapomnianych smaków natury oraz propagowanie idei wykorzystywania dziko rosnących darów łąk, pól i lasów w tradycyjnej kuchni.
właściwości naszych produktów
Przetwory owocowe i syropy produkowane są według tradycyjnych domowych receptur.
Wyroby mają właściwości prozdrowotne, są idealnym, naturalnym suplementem przy m.in. przeziębieniach, grypie oraz dla wzmocnienia odporności.
Nie używamy sztucznych konserwantów oraz barwników.
Agrest w syropie
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
żurawina z gruszką
→ Sprawdź działanie prozdrowotne
Czereśnia pikantna
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
Jabłko rajskie
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
Mirabelka korzenna
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
Mirabelka słodko kwaśna
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
mus z czeremchy
→ Sprawdź działanie prozdrowotne
mus z jagody czarnej
→ Sprawdź działanie prozdrowotne
ŻURAWINA WYTRAWNA
pigwowiec do herbaty
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
przecier z malin
→ Sprawdź działanie prozdrowotne
przecier z owocu bzu czarnego
→ Sprawdź działanie prozdrowotne
przecier z rokitnika
→ Sprawdź działanie prozdrowotne
syrop z kwiatu bzu czarnego
→ Sprawdź działanie prozdrowotne
syrop z kwiatu mniszka lekarskiego
→ Sprawdź działanie prozdrowotne
wiśnia pikantna
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
GRUSZKA Z CHILI
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
gruszka polna korzenna
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
Kurka marynowana
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
maślak zwyczajny marynowany
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
borowik szlachetny marynowany
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
opieńka miodowa marynowana
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
PODGRZYBEK BRUNATNY MARYNOWANY
→ Wybierz aby sprawdzić sposób wykorzystania produktu
Wykorzystanie przetworów
Żurawina z Gruszką i Żurawina Wytrwana będą idealne w połączeniu z serami każdego typu, rybą, drobiem czy mięsem. Można ich użyć jako barwnika spożywczego lub jako dodatek do herbaty.
Syrop z Mniszka Lekarskiego i Kwiatu Czarnego Bzu mogą służyć do aromatyzowania likierów, lemoniady, jogurtów, deserów i lodów. Można je wykorzystać do potraw mącznych i wypieków, nie tylko do ciast, ale też do chleba. Doskonale sprawdzą się jako napoje w połączeniu z wodą. Można też stosować je do produkcji nalewek.
Wiśnia Pikantna, Czereśnia Pikantna i Agrest w Syropie będą świetnie komponowały z różnego typu kremami, ciastami, lodami oraz deserami czekoladowymi. Oprócz tego można je podawać jako przystawkę lub z deską serów czy wędlin. Będą pasowały jako dodatek do pasztetów, zarówno mięsnych jak i wege oraz tatara z ryb wędzonych. Nadają się również jako dodatek do sosów i nadziewanych pieczeni z drobiu. Czereśnia wspaniale łączy się z dziczyzną, od pieczeni z dzika zaczynając, na pasztetach kończąc.
Owoce w zalewie słodko-kwaśnej to idealna przystawka oraz dodatek do czerniny, sosów mięsnych i nadziewania pieczeni, można je podawać z deskami serów czy wędlin.
Przeciery owocowe można wykorzystywać do produkcji sorbetów, lodów, potraw mącznych i wypieków. Doskonale zastępują syropy, a są o wiele zdrowsze za względu na niską zawartość cukru. Służą do aromatyzowania napojów, likierów jogurtów, owsianek i deserów.
Marynowane grzyby będąc wspaniałą ozdobą potraw, są jednocześnie tradycyjną zakąską, przystawką do grilla, dodatkiem do każdego rodzaju tatara, pasztetu, desek wędlin czy serów oraz do dipów.